Diensten

Calculeren (bouwbegrotingen) voor bouwbedrijven

Calculeren van bouwprojecten is onze core business.
Dit kan gaan van calculaties voor ééngezinswoningen tot calculaties van appartementsblokken en utiliteitsbouw.
Een complete calculatie van ruwbouw tot volledige afwerking en technieken is mogelijk.

U krijgt een gedetailleerde calculatie bestaande uit middelen en operaties op maat gemaakt voor uw bedrijf.
De werfkosten en bouwkosten worden ook apart berekend en desgewest als een meetstaatartikel of verdeeld over alle posten weergegeven.

Een overzichtelijke offerte klaar om aan uw klant af te leveren is eveneens inbegrepen.
Het opmaken van gedetailleerde meetstaten, zowel als het controleren van bestaande meetstaten behoort ook tot de mogelijkheden.

Voor bouwprojecten kan ik ook de prijsvragen voor leveranciers en onderaannemers opmaken en klaarzetten om te verzenden.


 

Opmetingen, meetstaten en lastenboeken opstellen voor renovaties


Het ter plaatste opmeten van een te renoveren gebouw. Meetstaten opmaken van de renovatie en de nodige werken. Een (beknopt) lastenboek opstellen met een beschrijving van de uit te voeren werken. Eventueel ook een raming voor al de uit te voeren werken.
Met deze meetstaten en lastenboeken kan u gericht prijsvragen aan aannemers en bouwspecialisten.
Prijsvergelijk en analyse van de binnengekomen offertes is ook mogelijk.

 


Diensten voor projectontwikkelaars & investeerders in vastgoed
 

Voor projectontwikkelaars kunnen we door onze jarenlange ervaring met calculeren en opmeten voor bouwbedrijven een meerwaarde betekenen.

Samenstellen van bouwdossiers, opmetingen ter plaatse, meetstaten opstellen, ramingen/bouwbudgetten samenstellen, gedetailleerde prijsvergelijken van aannemersoffertes, opsporen van leemtes en tegenstrijdigheden, voorstellen van besparingen, nakijken van plannen en meetstaten, … zijn slechts enkele van onze mogelijkheden.

 

 

Diensten voor architecten
 

Voor architecten kunnen we door de jarenlange ervaring met calculeren voor bouwbedrijven een meerwaarde betekenen.

Samenstellen van bouwdossiers, lastenboeken opmaken, meetstaten opstellen, ramingen/bouwbudgetten samenstellen, gedetailleerde prijsvergelijken van aannemersoffertes, opsporen van leemtes en tegenstrijdigheden, voorstellen van besparingen, nakijken van plannen, … zijn slechts enkele van onze mogelijkheden.
 

 

Ontwikkelen van calculatiewerkbladen en rekenbladen


Op maat gemaakte Excel-werkmappen ontwikkelen om uw calculatiewerk en opmeetwerk te verlichten en te vereenvoudigen is ook mogelijk.
Hierdoor worden uw calculaties, meetstaten en offertes ook overzichtelijker en wordt het risico op fouten aanzienlijk verlaagd.
Verdere ondersteuning en opvolging hiervan is ook steeds mogelijk.

 

 

Hulp bij implementeren bouwsoftware in uw bedrijf


Als u gespecialiseerde bouwsoftware zoals KPD BouwOffice Project, BouwOffice vNext, BouwCalc of andere aangekocht heeft, kan u ook op ons beroep doen om deze verder te helpen implementeren in uw bedrijf.

We raden u wel aan om eerst een opleiding over het gebruik van deze software te volgen bij de ontwikkelaar van de software, zoals o.a. de KPD Academy.

We kunnen u verder helpen bij de opmaak van een bibliotheek van middelen, operaties, activiteiten, e.d. waarmee u sneller en efficiënter kan calculeren.
Verdere ondersteuning en opvolging hiervan is ook steeds mogelijk.


 

Bijkomende diensten
 

Bedrijfsfotografie, dronefotografie & fotoreportage.
Fotobewerking in Lightroom & Photoshop.